Відставка Богдана: петиція набрала необхідні голоси

Петиція за відставку глави Адміністрації президента Андрія Богдана набрала на сайті президента необхідні 25 тисяч голосів.

Станом на суботу, петицію, підписало 25289 людей, пише Слово і Діло.

Ініціатором петиції є Олександр Василевський.

«Ми, громадяни України, вимагаємо негайної відставки глави Адміністрації президента України Богдана Андрія Йосиповича через порушення закону Про очищення влади (люстрацію)», - йдеться у тексті петиції.

Щоб її розглянув президент, вона мусить зібрати не менше 25 тисяч підписів.

Раніше заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст почав просити в Адміністрації президента інформацію щодо проведення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП.

Він пояснив, що за проведення люстраційної перевірки відповідає суб'єкт призначення, і в разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом, повинен звільнити таку особу і відправити це рішення Мін'юсту.

Як відомо, сам Богдан вважає, що несправедливо потрапив під дію закону про люстрацію, а президент Зеленський не порушив закон його призначенням.

Нагадаємо, минулого тижня Конституційний суд відклав розгляд закону Про очищення влади.

Відзначимо, призначення Андрія Богдана главою АП юристи вважають неоднозначним.

У коментарі «Слову і Ділу» експерт з конституційного права Олександр Москалюк пояснив, що є два закони, що суперечать один одному.

«З одного боку Богдан потрапляє під закон про очищення влади (про люстрацію). І хоча цей закон багато хто вважає неконституційним, сам КСУ ще не прийшов до такого висновку. І як би ми не ставилися до цього закону, він все ще діє, а закон треба виконувати. З іншого боку, згідно із законом про державну службу, глава АП виведений з переліку посад, які підпадають під люстрацію. Ситуація неоднозначна», – зазначив Москалюк.

Також ми писали, що Зеленський оголосив перші кадрові рішення і провалив ще одну обіцянку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО