Світовий банк назвав Україну найбіднішою в регіоні

За рівнем ВВП на душу населення Україна залишається однією з найбідніших країн регіону, повідомляється в доповіді Світового банку.

Зазначається, що за цим показником країна перебуває на рівні Молдови, Вірменії та Грузії. Рівень бідності в країні все ще вищий, ніж був до кризи 2014-2015 років, пишет «Слово і Діло».

При цьому темпи зниження бідності занадто низькі, щоб громадяни могли вийти на рівень доходів сусідніх європейських країн.

За час кризи економіка України скоротилася на 16 відсотків. У 2016-2017 роках зростання піднялося до рівня 2,4 відсотка, а в 2018 році - вже до 3,3 відсотка.

Як зазначено в доповіді, щоб знизити рівень бідності, «необхідне більш швидке економічне зростання протягом тривалого періоду часу».

За оцінками СБ, за нинішніх темпів економічного розвитку України знадобиться 50-100 років, щоб вийти на рівень розвинених європейських країн. Так, щоб вийти на рівень Німеччини, знадобиться 100 років, а Польщі - 50 років.

Щоб прискорити процес, країні рекомендували продовжувати реформи, розширювати можливості зовнішньої торгівлі і зміцнювати економічні інститути.

Раніше Світовий банк назвав умови для прискорення зростання економіки України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО