Громадський люстраційний комітет звернувся з позовом до суду щодо голови АП

Громадський люстраційний комітет звернувся з судовим позовом до президента щодо скасування указу про призначення голови Адміністрації президента Андрія Богдана.

Як пише «Слово і Діло», про це написав у Facebook ведучий «Право на владу» Сергій Іванов.

«Зустрів чарівних Tetiana Kozachenko і Анна Калинчук з позовом Громадський люстраційний комітет до Президента України щодо скасування указу про призначення голови АП. Це вже дійсно важка артилерія, а не просто петиції в інтернеті», - підписав фото він.

Нагадаємо, раніше заступник міністра юстиції Сергій Петухов розповів, що у реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття закону. І заборона займати публічні посади триває до 2024 року.

21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Пізніше заступник глави Адміністрації президента Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що закон про очищення влади не поширюється на посади в органах державної влади.

Також Міністерство юстиції просить Адміністрацію президента надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО