США запровадили нові санкції проти Росії

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти РФ, зокрема щодо спецзагону «Терек» Росгвардії(його база знаходиться в Чечні) і колишнього заступника командира батальйону «Північ» Руслана Геремєєва в рамках «закону Магнітського».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті відомства.

Як зазначається, Сполучені Штати також внесли до списку санкцій п'ять громадян Росії через порушення прав людини. Санкції введені проти колишнього начальника виправної колонії №7 Сергія Коссієва, а також Геннадія Карлова, Руслана Геремєєва і Олени Трикули.

Раніше посол США в Москві Джон Хантсман заявив, що сенатори Демократичної і Республіканської партій єдині в питанні санкцій США проти Росії.

Зокрема, Хантсман нагадав про втручання РФ в американські вибори, отруєння Скрипалів у Солсбері і згадав про російського юриста Сергія Магнітського, смерть якого в 2009 році призвела до введення санкційного «списку Магнітського».

Мінфін і Держдеп США завершили підготовку пакету санкцій проти РФ у зв'язку з спробою отруєння у Великобританії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та передали свої пропозиції в Білий дім.

Нагадаємо, британські депутати обурилися відсутністю санкцій проти Росії. У зверненні до глави Форін-офісу Джеремі Ханта члени палати громад Британії зазначили, що «закон Магнітського» діє в Британії близько року, однак не був використаний проти порушників прав людини і не були запроваджені санкції проти Росії через отруєння Скрипалів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО