Клімкін відповів Європі на «зняття» санкцій із Росії

Читать на русском
Голова МЗС України заявив, що Росію можуть повернути до ПАРЄ без дотримання якихось обумовленостей.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що окремі країни-члени Ради Європи бажають повернути російську делегацію до ПАРЄ просто так, без виконання нею якихось умов.

На його думку, це запустить процес «нормалізації» всього, що Росія собі дозволяє.

У Раді Європи ухвалили рішення на шляху до зняття санкцій із РосіїУ Раді Європи підтримали проект рішення, у якому відкривається шлях для повернення Росії в організацію.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook, коментуючи свої переговори в Брюсселі.

«Прецедент повернення Росії в ПАРЄ матиме значні символічні наслідки - це запускає процес «нормалізації» всього, що дозволяє собі РФ без кроків з її боку до нормальності. І ті, хто робить таку викривлену глобальну реальність, повинні понести за це частину відповідальності», - вважає Клімкін.

Він додав, що Україна в політкоректність більше грати не буде.

«Якщо дехто в Європі буде піддаватися на шантаж Кремля і ховати голову в пісок - від Ради Європи та, врешті-решт, від усіх європейських цінностей дуже швидко може нічого не залишитися», - написав Клімкін.

Він додав, що для України повернення Росії в ПАРЄ буде означати остаточний підрив Мінських угод.

Зазначимо, що з 2014 року російська делегація в ПАРЄ позбавлена ​​основних повноважень. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як й у 2017 році, ПАРЄ не стала повертати Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік.

Раніше ЗМІ повідомили, що Рада Європи дала «зелене світло» для зняття санкцій з РФ. У Раді Європи підтримали проект рішення, у якому відкривається шлях для повернення Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: