Каплін розповів, як Зеленському розпустити парламент

Депутат Сергій Каплін повторно подав заяву про вихід із коаліції і стверджує, що коаліції не існує.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив із трибуни Верховної ради під час розгляду постанов щодо дати інаугурації Володимира Зеленського.

На думку Капліна, «після цього, відразу, коли Зеленський вступить у свої конституційні права, він має розпустити парламент», бо «це вимога, передусім, народу».

«Розпустити, бо довіра до українського парламенту складає не більше 2%, бо 79% українців за результатами роботи парламенту опинилася за межею бідності, бо ми маємо найнижчу пенсію і зарплату в Європі, бо 12 мільйонів українців виїхали працювати за кордон…» – додав він.

Каплін заявив, що це – «один із найгірших українських парламентів».

Він також нагадав: «Три роки тому я з Олександром Сугоняком подали заяви про вихід із фракції БПП і коаліції «Європейська Україна». Ми були у судах, повигравали суди, але голова Верховної ради не робить цього».

«Я заявляю: на сьогоднішній день у нас немає жодної коаліції! І на підтвердження своєї тези я повторно від нашого імені передаю голові Верховної Ради заяви про вихід із коаліції і БПП. У Вас, Зеленський, є право відразу розпустити парламент!», - додав парламентар.

Нагадаємо, Верховна рада затвердила проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Народні депутати 315 голосами підтримали постанову 10270-2 нардепа Віталія Купрія про проведення інавгурації Зеленського 20 травня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО