Засідання Верховної Ради: онлайн-трансляція

У вівторок, 14 травня, Верховна рада має визначитися із датою проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського та з іншими актуальними питаннями.

Про це повідомляє «Слово і Діло». Трансляцію засідання парламенту веде skrypin.ua.

«Дізнаємось, чи визначать депутати дату інавгурації Зеленського, чи скасують постанову, що не дає голові ВР підписати мовний закон і ще багато чого цікавого.. Покажемо і прокоментуємо (прям як футбол), і з вулиці (може двіж буде), і зсередини.. Новий формат, так сказать. Буде БІМБА!», – повідомили на skrypin.ua.

У вівторок, 14 травня, депутати мають намір почати роботу з блоку питань паливно-енергетичного комплексу. В тому числі розглянуть два законопроекти про використання ядерної енергії та один - про поводження із радіоактивними відходами (друге читання).

Далі досить об'ємний перелік питань про включення до порядку денного сесії. У тому числі проект звернення до міжнародної спільноти щодо засудження порушення прав корінних народів в Російській Федерації. Утринадцяте в порядку денному - два варіанти законопроекту про заборону викладати пачки сигарет у магазинах. Після цього в плані роботи питання місцевого самоврядування, зокрема про призначення позачергових виборів сільських і селищних голів.

Парламент має намір розглянути в першому читанні три варіанти проектів про професійну передвищу освіту. У Верховної ради буде можливість остаточно встановити кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування могил українських військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі, а також штрафи за неправомірне носіння військової форми або нагороди.

На порядку денному є законопроект, спрямований на безперебійне постачання електроенергії місцевим комунальним підприємствам за передбаченими тарифами (перше читання). Якщо встигнуть, народні обранці спробують перейменувати ряд населених пунктів, зокрема місто Переяслав-Хмельницький Київської області.

Нагадаємо, засновник і єдиний член депутатського об'єднання «За Зеленського» нардеп Віталій Купрій зареєстрував проект постанови про призначення дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, запропонувавши нову дату.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО