Медведчук розповів про переговори з РФ щодо звільнення військовополонених українських моряків

Голова політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук заявляє, що продовжує вести з керівництвом Російської Федерації переговори про звільнення 24 членів екіпажів трьох українських військово-морських суден, захоплених у полон російськими силовиками в районі Керченської протоки наприкінці 2018 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це написав він у своєму акаунті в соцмережі Twitter у понеділок.

«Ми не припинятимемо нашу взаємодію з РФ з багатьох питань. Я продовжую вести переговори зі звільнення 22 моряків і двох співробітників СБУ. Веду переговори не про обмін, а про звільнення. І я бачу реальну можливість це зробити», - написав Медведчук.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» та малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Було затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора «Лефортово», крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО «Матроська тиша».

Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила усім полоненим українським морякам обвинувачення в «незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування» (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Лефортовський суд Москви 17 квітня продовжив до кінця липня терміни арешту 24 українським морякам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО