Справа Злочевського: Верховний суд відмовив детективу в скарзі

Верховний суд залишив без розгляду касацію Національного антикорупційного бюро на відмову суду відкрити провадження за скаргою на ухвалу, якою йому обмежили терміни розслідування кримінального провадження, в якому фігурує колишній міністр екології Микола Злочевський.

Таке рішення 9 квітня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський районний суд міста Києва обмежив детективу НАБУ до 2 місяців терміни розслідування справи Злочевського. Своєю чергою він подав скаргу на це рішення, однак Київський апеляційний суд відмовився відкривати за нею провадження.

У зв'язку з цим детектив подав касаційну скаргу, в якій також просив поновити строк касаційного оскарження. Вивчивши матеріали, судді відмовили в скарзі. Вони встановили, що детектив пропустив строк оскарженні не через поважну причину. Колегія вказала, що звернення детектива до районного суду про роз'яснення рішення про обмеження строків слідства не є поважною причиною.

Нагадаємо, НАБУ призначило експертизу у справі Злочевського. Також у цій справі детективи підготували проект підозри, проте його доля невідома.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО