Порошенко порівняв кампанію Зеленського з відомим фільмом

Чинний глава держави і кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що кампанія його опонента, шоумена Володимира Зеленського схожа на сюжет фільму «Еквілібріум», де лідер певного міста існує лише на екранах телевізорів та смартфонів.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на 12-му київському безпековому форумі.

За його словами, наразі в Україні абсолютно унікальна виборча ситуація.

«Кампанію, яка проводиться. І я про це хочу поговорити дуже відверто. Віртуальний кандидат звертається до всіх з постановочними, завченими словами і репліками. Виключно звернення з екранів телевізорів і смартфонів», - сказав Порошенко.

«Це дуже нагадує фільм «Еквілібріум». Там, в уявному місті мешканці можуть бачити свого лідера лише на величезних екранах. І всі емоції і будь-який порив до дії і свободи - придушується», - розповів він.

«Розв'язка дуже неочікувана - ніякого «лідера» насправді не існує. Існує лише його телевізійний образ, за яким ховається група людей з цинічними інтересами», - сказав президент, додавши, що наразі багато, хто очікує на нову серію «Еквілібріума», за яскравим світлом софітів, але у реальному світі.

Відомо, що події фільму «Еквілібріум» розвиваються у футуристичному та похмурому місті-державі Лібрія.

Нагадаємо, у першому турі Зеленського підтримали 30,24% виборців, а Порошенка - 15,95%.

Другий тур президентських виборів, в якому візьмуть участь Петро Порошенко та Володимир Зеленський, відбудеться 21 квітня.

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше 1 травня, а офіційно оприлюднені – ще за три дні.

Протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів має відбутись інавгурація, тобто до 3 червня.

Як відомо, країна обговорює кілька речей: можливі дебати Володимира Зеленського і президента Петра Порошенка, аналізи та стадіон. Якщо раптом ви не в курсі, як виборча кампанія докотилася до цієї точки, «Слово і Діло» нагадає.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО