НАБУ викликало на допит Кононенка та братів Суркісів

Детективи Національного антикорупційного бюро викликали на допит народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка, а також бізнесменів-братів Григорія й Ігоря Суркісів у кримінальному провадження щодо енергетичних схем на державних обленерго, до яких вони можуть бути причетні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«З урахуванням відомостей, викладених у розслідуванні, Національним бюро викликано на допит осіб, які згадуються у відповідному сюжеті, у тому числі Ігоря Кононенка, Григорія Суркіса, Ігоря Суркіса», – зазначено у відповіді НАБУ.

Як вказували журналісти, вони отримали записи розмов з голосами, схожими на Кононенка, братів Суркісів, колишнього народного депутата, голови правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова та інших осіб. Ці записи свідчать про ймовірну причетність осіб до виведення грошей з обленерго у Харкові, Черкасах і Запоріжжя до приватних кишень.

«Схеми» підкреслювали, що для контролю за обленерго Крючков і його соратники прагнули поставити на підприємство лояльний до себе менеджмент – так само, як в Запоріжжі та Черкасах.

«Навесні того ж таки 2015 року їм це вдається - схоже, використовуючи адмінресурс. Телефоном Дмитро Крючков не просто контактує з впливовими людьми з оточення президента і заручається підтримкою очільника Харківщині. Він запевняє: ситуація щодо «Харківобленерго» під контролем на рівні президента Порошенка», - зазначають журналісти.

Сам Кононенко назвав це розслідування маніпуляцією.

Нагадаємо, НАБУ і САП склали підозру екс-нардепу Крючкову за схеми на Запоріжжяобленерго.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО