У Латвії розпочалися масштабні навчання НАТО

Військові навчання Iron Spread 2019 за участю військовослужбовців та військової техніки дислокованих у країнах Балтії бойових груп розширеної присутності НАТО проходять у понеділок на Адажському полігоні в Латвії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс».

У маневрах беруть участь 14 танків Leopard, Challenger і PT-91. Учасники навчань відпрацюють дії, спрямовані на удосконалення взаємодії і сумісності Збройних сил союзників, проведуть танкові бойові стрільби.

Багатонаціональні навчання за участю розміщених у Латвії, Литві та Естонії бойових груп розширеної присутності НАТО проводяться з жовтня 2018 року. Рішення про розміщення в країнах Балтії і Польщі багатонаціонального батальйону НАТО було прийнято на Варшавському саміті НАТО 8 червня 2016 року, нагадує агентство.

Як повідомлялося, минулого тижня в Чорному морі почалися масштабні навчання НАТО. Участь у маневрах візьмуть 14 румунських військових кораблів, також кораблі з Болгарії, Канади, Греції, Нідерландів і Туреччини. Напередодні в НАТО затвердили посилення присутності в Чорному морі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО