Кремль відреагував на плани НАТО в Чорному морі

Російська влада негативно ставиться до заяви представника НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про про намір альянсу гарантувати прохід кораблів України через Керченську протоку.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс у середу, 3 квітня.

«(Ставимося) негативно», - заявив Пєсков у ході брифінгу, відповідаючи на відповідне запитання журналіста. - Ми не розуміємо, що мається на увазі».

На думку представника Кремля, «ситуація з Керченською протокою і судноплавством там добре відома». Пєсков вважає, що в цьому районі все відбувається «відповідно до міжнародного права і міжнародних законів».

«Позиція РФ вельми послідовна і вона теж добре відома», - зазначив прес-секретар Володимира Путіна.

Що стосується того, чи можливий взагалі прохід кораблів НАТО через Керченську протоку, то Пєсков заявив, що спочатку необхідно дочекатися відповідного запиту.

«Коли буде запропоновано, тоді й прийматиметься рішення. Йдеться про закриту водойму, тому тут окреме питання і гіпотетично я не став би міркувати», - резюмував Пєсков.

Раніше постпред США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон заявила, що альянс готує пакет заходів зі стримування дій Росії в Чорноморському басейні. Вони передбачають відправку в Чорне море великої кількості кораблів для забезпечення проходу українських суден через Керченську протоку.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення.

Всі захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО