У МЗС пояснили, хто не зможе проголосувати за кордоном

За кордоном у день виборів президента України 31 березня не зможуть проголосувати громадяни, які не зможуть особисто бути присутніми на виборчій дільниці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Сергій Погорельцев, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, виборець зможе проголосувати на закордонній виборчій дільниці, якщо буде включеним до списків і особисто прибуде на ДВК у день голосування. Але не проголосують громадяни, які не візьмуть із собою закордонний паспорт.

«Потрібно мати при собі документ, що підтверджує громадянство України і є підставою для отримання бюлетеня на закордонній виборчій дільниці. Такими документами є паспорт громадянина України для виїзду закордон, дипломатичний паспорт або службовий паспорт. Виборці, які не матимуть одного з цих документів, попри те, що включені у список, отримати бюлетень не зможуть», - повідомив Погорєльцев.

Крім того, за кордоном не матимуть можливості проголосувати на виборах і ті, хто опиниться 31 березня у лікарні.

«На закордонних виборчих дільницях голосування можливо виключно в приміщеннях для голосування. Проголосувати за кордоном не матимуть можливості ті громадяни, які з тих чи інших причин не зможуть прийти на дільниці. Наприклад, громадяни, які перебувають у лікувальних закладах», - додав представник МЗС.

Окрім того, голосування за президента України не відбуватиметься у пенітенціарних установах. Тому засуджені за кордоном українці також не голосуватимуть.

Нагадаємо, за виборами 2019 у закордонному виборчому окрузі будуть спостерігати 153 спостерігача.

Як повідомлялося, в МЗС назвали найбільшу і найменшу закордонну виборчу дільницю на українських виборах. Усього в 72 країнах створена 101 виборчу дільницю. Найбільша закордонна виборча дільниця знаходиться у Молдові.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО