Аваков назвав кандидатів-лідерів у підкупах виборців

З початку виборчої кампанії поліція зареєструвала 4294 звернення, пов'язаних із виборами. Відкрито 299 кримінальних проваджень, велика частина з яких стосується підкупів виборців.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков під час зустрічі з міжнародними партнерами, повідомляє у четвер, 28 березня, прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

За його словами, кримінальні справи про підкуп голосів виборців реєстрували щодо чотирьох кандидатів.

«За час усього моніторингу вони стосуються всього чотирьох кандидатів на посаду президента України - Порошенка, Тимошенко, Тарути і Гриценка», - заявив Аваков.

За його словами, інформація про Анатолія Гриценка не підтвердилася і кримінальні справи закрили.

«Що стосується Тарути - був встановлений факт в одному із округів в місті Одеса. Зараз триває розслідування кримінального провадження і, швидше за все, там буде звинувачення», - додав він.

Міністр розповів, що Сергій Тарута сам прийшов до міністерства і «просив розслідувати цей факт до кінця». При цьому Аваков заявив, що основні випадки підкупу виборців стосуються Порошенка і Тимошенко.

«Співвідношення кримінальних проваджень початих за повідомленнями про факти підкупу виборців наступне: близько 60% стосуються кандидата Порошенко і 40% - Тимошенко», - сказав Аваков.

Він також зазначив, що найбільший ризик має система «сітки» кандидата від влади.

«Вона, за зверненнями заявників, поширена по всій країні. Нас «завалили» величезною кількістю доказів, зокрема, фото і відео, як дрібних порушень, так і суттєвих. Більшість справ тривалі в розслідуванні і, швидше за все, будуть завершені вже після виборів », - пояснив він.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів про нові докази існування мережі підкупу виборців Юлії Тимошенко.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО