У ЦВК назвали суму, що витратили на публікацію передвиборчих програм кандидатів у президенти

На публікацію передвиборчих програм і декларацій кандидатів у «Голосі України» та «Урядовому кур’єрі» ЦВК витратило 3 млн 867 тис. 700 гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко, коментуючи витрати на президентські вибори-2019 року, повідомляє «Укрінформу».

За його словами, велика кількість кандидатів на пост глави держави на чергових виборах 31 березня спричинила у виборчому бюджеті «дірку».

«Рекордна кількість кандидатів у президенти створила «дірку» у виборчому бюджеті ЦВК приблизно у 447 млн гривень», - зазначив він.

Радченко нагадав, що бюджетний запит на вибори президента було зроблено ще в 2018 році з розрахунку 25 кандидатів на пост глави держави, проте фактична кількість кандидатів у бюлетені – 39, що майже удвічі більше.

Також це вплинуло і на розмір бюлетеня, і фінансування виборчих комісій, і оплату праці, публікацію програм у ЗМІ – тобто всі витрати, що необхідні для проведення виборів.

«Тільки на публікацію передвиборчих програм і декларацій кандидатів у «Голосі України» та «Урядовому кур’єрі» витратили 3 млн 867 тис. 700 гривень, а було передбачено 1 млн 379 тис. 40 гривень. Як бачите, перевитрата майже втричі», - розповів заступник голови ЦВК. Водночас Радченко запевнив, що цю «дірку» вдається перекривати.

Як відомо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Також «Слово і Діло» писало, скільки іноземних спостерігачів було на президентських виборах в Україні за останні 10 років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО