Візит Бойка та Медведчука до Москви: прикордонники відповіли Луценку

Представник Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив, що інспектори можуть лише перевіряти документи, які надають право на перетин кордону, і якщо щодо певного громадянина немає жодних обмежень від інших правоохоронних органів, він може перетнути кордон.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

«Щодо повноважень Держприкордонслужби під час здійснення прикордонного контролю. Інспектори державної прикордонної служби приймають рішення про надання дозволу громадянам на перетин кордону після перевірки документів, які таке право надають», - розповів він.

«Якщо документи дійсні й щодо цього громадянина немає обмежень в перетині кордону з боку інших правоохоронних органів, він може перетнути кордон», - зазначив Слободян.

За його словами, щодо дозволу на виліт повітряних транспортних суден, то це питання не в компетенції Держприкордонслужби.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що 27 березня буде зареєстроване кримінальне провадження про незаконний перетин кордону у зв'язку з польотом до Росії кандидата в президенти Юрія Бойка та кума президента РФ Віктора Медведчука.

Луценко наголосив, що у зв'язку із цим питання є не тільки до аерослужби, а й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку.

22 березня прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з представниками «Опозиційної платформи – За життя» кандидатом у президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Після цього Бойко і Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо постачання в Україну російського газу.

Служба безпеки пообіцяла в стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінку поїздці Бойка і Медведчука до Москви.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО