«Газова справа Дубневичів»: фірма хотіла зняти арешт із рахунків

Суд залишив арештованими банківські рахунки ТОВ «Науково-виробничого підприємства «Енергія-Новояворівськ», кінцевими бенефіціарами котрої є брати-народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Представник фірми просив скасувати арешт банківських рахунків «Енергія-Новояворівськ». У клопотанні він вказав, що при розгляді самого клопотання детектив просив накласти арешт з метою застосування заходу кримінального примусу у вигляді стягнення отриманої неправомірної вигоди. Проте сам розмір такої вигоди, за переконанням адвоката, не був доведений стороною обвинувачення під час розгляду клопотання. Більше того, як вказав представник фірми, детектив в клопотанні, а в подальшому слідчий суддя в своїй ухвалі про накладення арешту послались на експертний висновок. Однак цей висновок, на його думку є недопустимим доказом, тому що у відповідному експертному дослідженні брав участь експерт, який і раніше висловлював свою позицію з цього приводу, отже був, за переконанням представника, упередженим.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Вона встановила, що доводи представника про те, що через перебування грошових коштів на рахунка в банках під арештом зупинена діяльність ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» не знайшли свого підтвердження під час розгляду клопотання, як і твердження про нібито здійснення неналежного управління управителем.

Нагадаємо, суд у цій справі продовжив обов'язки фінансовому директору «Енергії». Також підозрювані подавали касації на обмеження строків. Раніше НАБУ програло апеляцію на скасування перевірки фірми Дубневичів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО