Гуайдо анонсував операцію із захоплення влади у Венесуелі

Опозиційний лідер Венесуэли Хуан Гуайдо заявив про підготовку операції «Свобода», метою якої буде захоплення влади в країні.

Як писало «Слово і Діло», про це повідомляє TVVenezuela Noticias.

Він зазначив, що рішення провести подібну операцію прийшло після затримання керівника його апарату Роберто Марреро.

«Венесуельці, ми готуємося до остаточного припинення узурпації влади, до операції «Свобода». Чекайте нас у кожному штаті», - сказав Гуайдо.

Як відомо, раніше Гуайдо закликав громадян 12 березня «вийти на вулиці».

Цьому передували відключення електропостачання в країні. Через перебої з енергопостачанням в Каракасі не працював метро, ​​були проблеми зі стільниковим зв'язком. Як заявили в венесуельській національній корпорації по електроенергії, на гідроелектростанції «Ель-Гури» була здійснена диверсія.

Нагадаємо, 23 січня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Його підтримали США та низка інших країн регіону і світу.

Низка європейських держав висунула Мадуро ультиматум про проведення дострокових президентських виборів, а після закінчення його терміну вони визнали Гуайдо тимчасовим президентом.

При цьому на підтримку Мадуро висловилися Росія, Білорусь, Болівія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сальвадор, Сирія і Туреччина.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО