Суд визнав недостовірною новину НАБУ про розшук підозрюваного Федоричева

Суд визнав недостовірною інформацію, оприлюднену на сайті Національного антикорупційного бюро про розшук олігарха російського походження Олексія Федоричева, як підозрюваного у справі розкрадання коштів Державної продовольчо-зернової корпорації.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатами його позову про захист честі, гідності та ділової репутації, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, адвокат Федоричева Микола Банчук подав позов, в якому просив визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію новину на сайті НАБУ про розшук його клієнта як підозрюваного у справі ДПЗКУ. Також у позові просили зобов'язати НАБУ оприлюднити спростування цієї новини.

В обґрунтування позову адвокат Федоричева зазначав, що його клієнту детективи НАБУ не вручили повідомлення про підозру в спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України. Крім того, він додав, що НАБУ неодноразово направляло до Монако запит про міжнародну правову допомогу, в якому просило вручити підозру Федоричеву, проте місцеві правоохоронці відмовляли їм.

Своєю чергою у відзиві НАБУ вказувалося, що Федоричев набув статусу підозрюваного.

Вивчивши матеріали, суддя Букіна позов задовольнила та визнала недостовірною інформацію, оприлюднену на сайті НАБУ про розшук російського олігарха як підозрюваного.

Нагадаємо, у Монако пояснили, чому не вручили підозру НАБУ олігархові Федоричеву. Раніше суд відмовив НАБУ в його заочному арешті.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО