Дочка нардепа Березкіна намагалася оскаржити бездіяльність НАБУ

Дочка народного депутата Станіслава Березкіна Вікторія намагалася оскаржити бездіяльність Національного антикорупційного бюро щодо невручення їй підозри.

Однак слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова відмовила у відкритті провадження за скаргою, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат Березкіної подав скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, що полягає в неврученні його клієнту повідомлення про підозру у спосіб, передбачений главою 6 в ст. 111 і главою 11 в статтях 135 і 136 КПК України. У скарзі захисник просив визнати бездіяльність протиправною, а також зобов'язати детектива НАБУ вручити підозру.

Вивчивши матеріали скарги, суддя Антипова відмовила у відкритті провадження за скаргою. Як вона встановила, у даній скарзі оскаржується бездіяльність детектива, яка, виходячи з положень ч. 1 ст. 303 КПК України, не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, САП призупинила слідство у справі Березкіна. Раніше доньці нардепа Березкіна заочно повідомили про підозру. Пізніше, вона повернулася в Україну і суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО