Уряд Великої Британії обговорив перенесення Brexit на два роки – ЗМІ

Члени британського уряду обговорили можливість перенесення дати виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу на термін до двох років.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила газета The Telegraph.

За її даними, Brexit буде відкладений щонайменше до 30 червня, якщо прем'єр-міністру Терезі Мей все ж вдасться переконати депутатів Палати громад в необхідності підтримати наступного тижня досягнуту з Брюсселем угоду про співпрацю. Якщо угоду про умови Brexit буде відхилено втретє, то вихід з ЄС буде перенесений на «більш тривалий» термін, попередила британський прем'єр.

Газета зазначає, що Мей втратила контроль над ситуацією з Brexit і над Консервативною партією, лідером якої вона є. Справа в тому, що відразу 18 членів уряду порушили партійну дисципліну, відмовившись голосувати проти пропозиції раз і назавжди заблокувати можливість реалізації сценарію виходу з ЄС без угоди.

Нагадаємо, британці на референдумі в червні 2016 року віддали 51,89% голосів за вихід країни з ЄС проти 48,11% голосів противників цього.

Відповідно до статті 50 статуту ЄС, Великобританія вийде з ЄС 29 березня 2019 року. Вихід з ЄС через 16 днів поки залишається позицією Великобританії за замовчуванням відповідно до законодавства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО