ЦВК не закупила бокси для бюлетенів

У Центральній виборчій комісії заявили, що тендер на закупку архівних боксів для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних виборчих комісій до окружних виборчих комісій після підрахунку голосів не відбувся і тому членам комісії доведеться доставляти їх у підручних засобах.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні ЦВК.

Зазначається, що 24 січня тендерний комітет Комісії оголосив про проведення процедури відкритих торгів щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів (картонні коробки) через систему ProZorro.

Проте за місяць надійшло лише дві заявки, які ЦВК мусила відхилити через неповний комплект документів, через що 5 березня торги із закупівлі зазначених боксів було відмінено.

«За час, що залишився до дня голосування, повторні торги щодо закупівлі послуг з виготовлення та доставки архівних боксів провести вже неможливо. Відтак, питання, яким чином і в чому будуть доставлятися виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишилось відкритим», - йдеться у повідомленні.

«Всі суб’єкти виборчого процесу, а особливо офіційні спостерігачі повинні бути готовими до того, що голови та члени ДВК будуть змушені доставляти виборчу документацію в підручних засобах, часто не призначених для цього», - додали у ЦВК.

Центральна виборча Комісія зазначає, що чергові вибори Президента України 31 березня 2019 року стали першими, коли ЦВК доводиться застосовувати Закон України «Про публічні закупівлі».

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО