Київ не виконав вимог МВФ щодо ринків капіталу

У Києві розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду, яка в тому числі оцінить прогрес у розвитку національних ринків капіталу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) Тимур Хромаєв у Facebook.

«Сьогодні в Києві розпочала роботу місія МВФ, яка в тому числі оцінить поступ у розвитку національних ринків капіталу. Що ми можемо показати нашим кредиторам? Нічого! Жоден галузевий структурний маяк не виконано», - написав він.

Хромаєв нагадав, що Україна взяла на себе зобов'язання перед МВФ прийняти низку законопроектів. Зокрема, до кінця березня 2019 року Верховна Рада мала прийняти закони «про спліт» і «про захист інвесторів від зловживань на ринках капіталу».

Розгляд обох законопроектів було відтерміновано Верховною Радою. Крім цього, розгляду очікує законопроект №9035, який був розроблений замість відхиленого на початку липня 2018 року проекту закону «Про ринок капіталу і організовані товарні ринки».

Однак розгляд цього документа немає сенсу без прийняття хоча б одного з двох вищевказаних, стверджує глава НКЦБФР.

«Через розвиток ринків капіталу ми можемо зробити багатшими наших громадян, українські компанії. Замість цього кожен день відстрочки реформ це збитки. Могли б заробляти, але втрачаємо», - підсумував Хромаєв.

Нагадаємо, 18 грудня рада директорів МВФ затвердила нову програму фінансування для України на 3,9 млрд доларів. Київ отримав перший транш в 1,4 мільярда доларів через три дні.

Цього року Київ розраховує отримати від МВФ два транші по 1,3 мільярда доларів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО