МВФ повідомив про мету співпраці з Україною

Читать на русском
Відповідаючи на запитання про те, що деякі кандидати в президенти в Україні вимагають припинити співпрацю із МВФ, Райс заявив, що Фонд не займається політикою, а займається економікою.

Метою програм співпраці Міжнародного фонду з Україною є досягнення стійкого економічного зростання в країні та підвищення рівня життя людей.

Про це заявив офіційний представник фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні, передає «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення МВФ.

Україна та МВФ підписали нову програму: ключові умови отримання траншівМВФ може цього року виділити Україні ще два транші – загалом, це близько 2,5 мільярдів доларів.

Відповідаючи на запитання про те, що деякі кандидати в президенти в Україні вимагають припинити співпрацю з МВФ, Райс заявив, що Фонд не займається політикою, а займається економікою.

«Тому наша увага зосереджена – і це правильно для всіх країн – на тому, що відповідає інтересам економіки країни й на благо народу цієї країни», – зазначив він.

Райс підкреслив, що для цього МВФ працює з урядами країн на всіх рівнях політичних систем.

Представник МВФ нагадав, що в грудні 2018 року Фонд затвердив нову програму з Україною, а в січні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком запевнила у підтримці країни.

«Вона зазначила нагальну необхідність прискорити проведення реформ, щоб вивести Україну на шлях сталого зростання й підвищити рівень життя людей», – нагадав Райс.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року МВФ схвалив нову програму stand-by для України. Перший транш обсягом 1,4 мільярда доларів уже зарахований до резервів. Рішення про подальші транші ухвалюватиметься в травні та в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов меморандуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: