Трамп закликав Китай зняти мита з продукції США

Президент США Дональд Трамп повідомив, що закликав Китай негайно зняти мита на американську сільськогосподарську продукцію.

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, пише «Слово і Діло».

«Я попросив Китай негайно скасувати всі мита на нашу сільськогосподарську продукцію (включаючи яловичину, свинину і так далі)», - зазначив Трамп.

Свій заклик він пояснив прогресом, який намітився після сьомого раунду китайсько-американських консультацій з питань торгівлі.   Також Трамп підкреслив, що не підвищив мита проти китайського імпорту, заплановані на 1 березня.   «І я не став 1 березня підвищувати тарифи до 25% (стосовно китайських товарів). Це дуже важливо для наших чудових фермерів і для мене!», - зазначив американський лідер.   Нагадаємо, з літа 2018 року діють 25% -ві мита США на імпорт з Китаю товарів вартістю 50 мільярдів доларів на рік (і відповідні заходи Пекіна на них).   З 24 вересня минулого року США запровадили мита на китайські товари вартістю 200 мільярдів доларів за ставкою 10% з наміром підняти її до 25% з початку наступного року.   Пізніше стало відомо, що Трамп відклав запровадження торгових заходів проти Пекіна, які були заплановані на 1 березня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО