Прикордонники затримали бойовика, який охороняв збитий MH17

На Донбасі прикордонники затримали сепаратиста, який брав безпосередню участь в діяльності незаконного збройного формування Схід і був причетний до аварії Боїнга MH17.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 27 лютого, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Підтвердити діяльність затриманого допомогли дані з соцмереж, де він «засвітився» на тлі уламків збитого пасажирського літака Boeing 777 малайзійських авіаліній.

Сепаратист зізнався, що майже два місяці охороняв уламки літака і речові докази. Він також підтвердив, що збила Boeing ракета, що була випущена з району підконтрольного на той момент сепаратистам населеного пункту Грабове Шахтарського району Донецької області.

Як встановили правоохоронці, 41-річний українець в липні 2014 року, після відбуття покарання за згвалтування в одній з колоній на непідконтрольній Києву території, добровільно пішов на службу до сепаратистів. Зокрема, він чергував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де, за словами затриманого, неодноразово був свідком злочинів і знущань над цивільними особами.

У листопаді 2014 року чоловік через активізацію бойових дій дезертирував з незаконного збройного формування і тривалий час переховувався в Єнакієвому. У лютому цього року він вирішив налагодити «мирне» життя вже на контрольованій українським урядом частині Донбасу і з цією метою переїхав у Торець.

Сепаратиста затримали, ведеться слідство.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО