У Раді прокоментували звернення про імпічмент президента

Перший заступник керівника апарату, керуючий справами Верховної ради Петро Боднар підписав заяву апарату ВРУ щодо ситуації навколо бланків підписних листів для збору підписів народних депутатів про імпічмент президента і створення ТСК щодо розслідування розкрадання грошових коштів в оборонній сфері.

Про це йдеться на офіційному сайті Ради, пише «Слово і Діло».

З тексту заяви випливає, що «26 лютого на адресу керівництва апарату Верховної Ради України надійшло письмове звернення з повідомленням про намір ініціювати питання про відсторонення президента України з поста в порядку імпічменту і створення відповідної спеціальної тимчасової слідчої комісії, а значить, потрібно негайно забезпечити виготовлення підписних листів для збору підписів необхідної кількості народних депутатів України».

«Цей лист було передано для вивчення та аналізу до відповідного структурного підрозділу апарату», - йдеться в повідомленні.

При цьому, за словами Боднара, «на працівників цього підрозділу апарату ВРУ було здійснено політичний тиск, і вони змушені були під цим тиском видати бланки підписних листів».

Боднар зазначив, нібито «регламент ВРУ передбачає, що письмове подання про ініціювання порушеного в листі питання повинно містити, зокрема, правове обґрунтування необхідності створення ТСК, а отже, в контексті статті 111 Конституції України, наявності в діях президента України складу злочину, що не було в тексті листа, який надійшов в апарат».

«При такій ситуації видані під тиском бланки підписних листів є нелегітимними, не можуть бути дійсними і скасовуються», - додав він.

Раніше повідомлялося, що кандидат у президенти від партії Батьківщина Юлія Тимошенко заявила про імпічмент Порошенка. Ініциіатіву про імпічмент чинному президенту, за словами лідера Батьківщини, підтримують і інші фракції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО