Колишня дружина екс-прокурора АТО Кулика оскаржує «прослуховування» НАБУ

Колишня дружина екс-прокурора АТО Костянтина Кулика Ірина Німець подала позов до Національного антикорупційного бюро за її «прослушку» у справі про незаконне збагачення екс-чоловіка.

Відповідний позов вона подала до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У вказаному позові Німець просила визнати протиправними дії НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а саме: проведення детективами «прослушки» екс-дружини Кулика і погодження цих дій збоку САП. 27 грудня 2018 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження в справі й вирішив здійснити її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи. Втім 30 січня від Генеральної прокуратури, а 31 січня від НАБУ – до суду надійшли клопотання про закриття провадження за позовом Німець. 5 лютого ОАСК залишив заяву Німець без руху з наданням часу для усунення недоліків позову. Вже 11 лютого до суду подано клопотання про усунення недоліків разом з оригіналами документів про сплату судового збору.

Так, 18 лютого Окружний адмінсуд Києва ухвалив продовжити вирішення цього позову без повідомлення учасників справи, а також призначив на 12 березня клопотання НАБУ і ГПУ про закриття провадження.

Нагадаємо, ГПУ розслідує розголошення директором НАБУ Артемом Ситником даних досудового розслідування в справі Кулика, а саме «прослушки» його екс-дружини. Своєю чергою сама Німець вважає, що ця справа розслідується неефективно.

Раніше НАЗК не знайшло ознак збагачення екс-прокурора АТО Кулика.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО