У Херсоні назвуть вулицю іменем активістки Гандзюк

На засіданні сесії Херсонської міської ради місцеві депутати вирішили перейменувати вулицю Лютеранську на вулицю імені активістки Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це 22 лютого повідомляє прес-служба Херсонської міськради.

Відзначається, що за відповідне рішення проголосували 38 депутатів.

Окрім перейменування вулиці на честь Гандзюк, рішенням назвали сквер на розі вулиць Купецької та Мостової у Херсоні на честь учасника Євромайдану Дениса Лошкарьова, який загинув 15 грудня 2018 року від кулі снайпера. Він був засновником херсонської Самооборони.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками, а за 2 місяці померла у лікарні в Києві після багатьох операцій.

Поліція затримала 5 підозрюваних у нападі на Гандзюк. Це В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

У грудні 2018 року правоохоронці оголосили підозру в організації нападу на Гандзюк Олексію Левіну (Москалу), якого пов'язують з місцевою владою. Левіна оголосили в розшук, він переховується у Домінікані.

Батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з уже екс-партійцем «Батьківщини» Владиславом Мангером та партійцем БПП Андрієм Гордєєвим.

11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк і згодом обрали запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Його адвокат вніс заставу, і Мангер вийшов на волю та повернувся на роботу в облраду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО