Зведення штабу ООС 21 лютого: 13 обстрілів, є загиблий

За минулу добу, 20 лютого, бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовослужбовець Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці 21 лютого, пише «Слово і Діло».

«20 лютого російські окупаційні війська 13 раз порушили режим припинення вогню, з них 11 разів - з озброєння, забороненого мінських домовленостей з витратою 125 хв калібрів 120 і 82 мм. Підч час бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав смертельне поранення», - йдеться у зведенні, опублікованій на сторінці штабу ООС.

Крім того, ворог обстрілював зміцнення підрозділів Об'єднаних сил з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також по українськими захисникам вівся прицільний снайперський вогонь.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник сім раз обстріляв українські опорні пункти двічі, з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Лебединський, двічі, з мінометів калібру 120 мм - поблизу с.Водяне, двічі, спочатку з мінометів калібру 120 мм, а пізніше - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у н.п. Широкино, зі снайперської зброї - в районі Мар'їнки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики обстріляли шість позицій підрозділів Об'єднаних сил - двічі, з мінометів 82 калібру, озброєння бойових машин піхоти і гранатометів різних систем - біля смт. Новоолександрівка, двічі, з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н.п. Хутір Вольний, з мінометів калібру 82 мм, а також з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Катеринівка, з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу селища Новотошківське.

«Підрозділи, які зазнали вогневому впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням всіх наявних чергових вогневих засобів», - відзначили в штабі.

За даними української розвідки за минулу добу один бойовик знищений і двоє були поранені.

«З початку поточної доби вогонь по наших позиціях ворог не відкривав», - додали в штабі.

Нагадаємо, Польща підтримує відправку на Донбас оціночної місії ООН.

Також відзначимо, президент Петро Порошенко озвучив нові дані про втрати військових на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО