У САП і НАБУ прокоментували можливе порушення справи проти Тимошенко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не планують розпочинати розслідування проти лідера Батьківщини Юлії Тимошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє в п'ятницю, 15 лютого, Українська правда.

За даними співрозмовника, САП і НАБУ не хочуть «грати» в політику.

«Правоохоронці не збираються відкривати провадження проти кандидатів в президенти напередодні виборів. У Луценка є право самостійно відкривати це провадження», - зазначило джерело.

При цьому слідчі і прокурори посилаються на рішення суду, який раніше не захотів змушувати їх починати розслідування проти Тимошенко, про що просив Центр протидії корупції.

Зокрема у повідомленні відомства на сторінці Facebook, зазначається, що станом на 15 лютого детективи НАБУ не отримували заяви за фактом можливого вчинення народним депутатом кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2, ст. 366-1 КК України, яку, згідно з офіційним повідомленням, Генеральна прокуратура скерувала до САП.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив направити до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заяву про можливий злочин лідера Батьківщини Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, Порошенко обігнав Тимошенко в президентських перегонах.

Також «Слово і Діло» з'ясувало, що найчастіше перед виборами Тимошенко каже слово «я» - докладніше на нашій інфографіці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО