Гриценка запросили на засідання ТСК для надання свідчень

Екс-міністра оборони, кандидата в президенти України Анатолія Гриценка запросили на засідання тимчасової слідчої комісії щодо розкрадань у ЗСУ для надання свідчень.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Тимчасова слідча комісія ВРУ для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в ЗСУ та підриву обороноздатності держави у період із 2004 року по 2017 роки запросила Голову Координаційної Ради Політичної партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка для дачі показань на чергове засідання Тимчасової комісії, яке відбудеться 20 лютого цього року.

Гриценко запрошують, як особу, яка в період із 4 лютого 2005 року по 23 листопада 2007 року обіймала посаду Міністра оборони України.

Тимчасова слідча комісія утворена з метою перевірки законності та обґрунтованості переведення військового майна, зокрема, техніки, озброєння і боєприпасів, у статус надлишкового військового майна протягом 2004-2017 років. Проведення перевірки відомостей щодо обґрунтованості вартості відчуження військового майна, обґрунтованості розміру компенсації вартості земельних ділянок, які належали Міністерству оборони і Збройним Силам України та були відчужені або передані під забудову в рамках реалізації інвестиційних проектів тощо.

Як зазначено в запрошенні, Гриценка запрошують на засідання комісії, як особу, яка в період з 4 лютого 2005 року по 23 листопада 2007 року обіймала посаду Міністра оборони України для отримання інформації щодо питань розслідування.

Нагадаємо, 7 червня 2018 року парламент створив комісію для розслідування розкрадань в ЗСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО