Гриценко погодився на дебати із Садовим. Хто кого переграє та в чому?

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Найбільше шансів перемогти на виборах має той кандидат, який зможе мобілізувати всі ресурси в найкоротший термін.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран, оцінюючи згоду кандидата в президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка на проведення дебатів із лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим.

«Для перемоги кандидатам потрібно в короткі терміни мобілізувати всі ресурси: фінансові, організаційні, медійні, іміджеві. Якщо порівняти за ресурсним критерієм, то Садовий переважає в медійній частині. Він має «24 канал» та «Радіо Люкс». Гриценко не має таких потужностей», – зазначив Таран.

З іншого боку, якщо говорити про імідж, всеукраїнський рівень, то тут серед них двох лідирує Гриценко, в якого є Чумак, Лещенко та інші. Як би там не було, це все одно іміджеві, впізнаванні люди, уточнив він.

«Однак шанси вирівнюються, якщо зважити, що Садовий не зміг побудувати всеукраїнську мережу. У нього акцент – Західна Україна. Говорити про мережу Гриценка також не доводиться, тому тут шанси вирівнюються», – підкреслив політолог.

Кандидат у президенти Гриценко на публічних посадах виконав кожну другу обіцянкуАнатолій Гриценко на публічних посадах виконав кожну другу обіцянку, політик був міністром оборони і нардепом.

Серед іншого, слід зважати на електоральне поле кандидатів. Електорат Садового – переважно Західна Україна, а в Гриценка електорат більш-менш рівномірно розподілений у всій країні, додав він.

На його думку, саме завдяки цьому фактору Гриценко має більші шанси набрати вищі електоральні бали – тобто, за рахунок рівномірній підтримки по всій Україні.

«До цього призвела беззуба політика Садового з регіональними осередками, скандал у Кривому Розі з Мілобогом, проблеми із Запорізьким та Київським осередками, скандали в Миколаєві із Сєнкевичем та Білій Церкві», – пояснив експерт.

Усе це призвело до того, що Садовий, по суті, став кандидатом, який орієнтується вузько на Західну Україну, а його рейтинг балансує в межах 3%, а в Гриценка – в межах 6-7%. Однак ситуація все одно дещо парадоксальна. В разі, якщо дійсно будуть особисті дебати, Садовий має більше шансів перемогти, наголосив він.

«Причина банальна – Садовий, на відміну від Гриценка, дає конструктивний порядок денний. Спіч Гриценка – концентрація на критиці Порошенка та інших, він не дає нічого позитивного. Він не показує, що створив чи чого досягнув, а Садовому є що показати. Тому в цій ситуації на дебатах він виглядатиме більш привабливо», – резюмував Віктор Таран.

Додамо, Андрій Садовий обіцяє в разі перемоги на виборах боротися з корупцією та повернути в Україну заробітчан. Наскільки відповідальним є мер Львова й голова партії «Самопоміч», дивіться за посиланням.

Нагадаємо, кандидат у президенти Анатолій Гриценко на публічних посадах виконав кожну другу обіцянку.

Ознайомитися з обіцянками всіх зареєстрованих раніше кандидатів та їхніми деклараціями можна на сайті «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: