Капітан «Норду» розповів, що готовий брати участь у засіданнях суду – відео

Капітан арештованого риболовецького судна «Норд» Володимир Горбенко готовий брати участь у засіданнях суду відеозв'язком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РІА «Новости».

Зокрема, в інтерв'ю одному з російських телеканалів він заявив, що готовий брати участь у засіданнях суду по відеоконференції. Горбенко додав, що суд відмовив прокуратурі в продовженні заборони на виїзд з України, а також до окупованого Криму.

Він підкреслив, що дістався до адміністративного кордону з Мелітополя і повернувся в Крим через пункт пропуску «Чаплинка», де показав російський паспорт. Горбенко зазначив, що відмовився від угоди з українським слідством.

Нагадаємо, адвокат капітана риболовецького судна «Норд» Володимира Горбенко Максим Могильницький заявив про зникнення свого підзахисного.

У Нацполіції заявили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Крім цього, Горбенку повідомили про підозру за ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.

25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав у Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО