Кабмін оскаржив у суді відсторонення Супрун

Кабінет міністрів України оскаржив рішення Окружного адміністративного суду Києва про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків голови МОЗ.

Про це 7 лютого повідомила прес-служба суду, пише «Слово і Діло».

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання від представника Кабінету міністрів України про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун щодо відсутності в неї повноважень міністра. Суд призначив до розгляду в судовому засіданні 11 лютого 2019 року зазначене клопотання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун щодо відсутності в неї повноважень міністра. Днями стало відомо, що судді заборонили чиновниці здійснювати повноваження міністра охорони здоров'я. Таке рішення ухвалили в зв'язку з наявністю в неї подвійного громадянства – українського та американського.

Відзначимо, після цього на підтримку Супрун висловилися президент і прем'єр України, а також низка міжнародних партнерів.

Також нагадаємо, Супрун прокоментувала своє відсторонення від посади.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО