У МЕРТ оцінили вплив мит ЄС на експорт сталі

Захисні заходи Євросоюзу щодо імпорту металопродукції, що передбачають сплату мита в 25% після вичерпання квоти, істотно не вплинуть на український імпорт.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі в п'ятницю, 1 лютого, пише «Слово і Діло».

«Після вичерпання квоти на імпорт сталевої продукції застосовуватиметься мито в розмірі 25%. Захисні заходи будуть діяти три роки, включаючи період дії попередніх заходів. Тобто остаточні заходи будуть діяти з 2 лютого 2019 по 30 червня 2021», - йдеться в повідомленні.

Під дію захисних заходів підпадає 26 категорій товарів металургійної галузі. Товари походженням з України підпадають під тарифні квоти по 14 товарних групах.

Відзначається, що Україна отримала індивідуальні квоти по 12 категоріям товарів. В рамках цих квот продукція буде експортуватися в країни Євросоюзу на умовах, визначених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

«За двома товарними категоріями товари з України будуть ввозитися до ЄС в рамках глобальної квоти (труби для газопроводів і гарячекатаний плоский прокат)», - відзначили в міністерстві.

За оцінками Мінекономрозвитку, застосування захисних заходів ЄС в такій формі не буде «значного негативного впливу на обсяги поставок до країн ЄС».

Аргументують це тим, що застосування попередніх заходів (з 19 липня 2018 по 1 лютого 2019) «майже не вплинуло на обсяги поставок української продукції на ринок ЄС. Українська металургійна продукція продовжувала експортуватися в країни ЄС в традиційних обсягах, при цьому за деякими товарними позиціями було зафіксовано зростання поставок».

Раніше Україна ввела мита на білоруську сіль і лампочки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО