Майора СБУ та командира військової частини ООС спіймали на хабарі

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали на хабарі оперативного працівника Головного управління військової контррозвідки Служби безпеки України та командира однієї з військових частин, розташованої в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що вказані посадові особи були затримані в місті Сєвєродонецьку безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США.

«Ці гроші оперативний працівник військової контррозвідки СБУ та командир військової частини отримали за неперешкоджання у переправленні великих партій сигарет російського виробництва з тимчасово окупованих територій», – ідеться в повідомленні.

За даними ДБР, майору СБУ та командиру військової частини вже повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років із конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання особам запобіжного заходу.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України передала кримінальне провадження про можливі фальсифікації в Національному агентстві з питань запобігання корупції зі Служби безпеки України до Державного бюро розслідувань.

Як відомо, в цій справі СБУ допитала екс-заступника голови НАЗК Руслана Радецького. Також слідчі спецслужби отримали доступ до інформації за телефонами голови Нацагентства та інших фігурантів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО