Денісова: Гриб перебуває на межі життя та смерті

Політв'язень Павло Гриб потребує негайної операції на серці, його стан здоров‘я надкритичний.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, після обстежень лікарі діагностували низку серйозних хвороб у Гриба.

«За наявною інформацією, «ФКУ СИЗО-4 ГУФСИН России по Ростовской области», де утримується Павло, недооцінюється критичний стан хлопця та ігнорується наявність важких захворювань», - наголосила вона.

Денісова зауважує, що політв'язня не забезпечують повноцінним медикаментозним лікуванням і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також, негативний вплив на його стан здоров’я посилюють умови утримання, стресові ситуації та неповноцінне харчування.

Омбудсмен звернулась до дипломатичних представників у Ростові-на-Дону та до голів міжнародних організацій та попросила їх сприяти наданню Павлу Грибу негайної медичної допомоги.

Нагадаємо, в четвер, 24 січня, в Росії відбулося чергове судове засідання в справі українського політв'язня Павла Гриба, на якому Гриб заявив про дуже погане самопочуття, але лікар без огляду виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я. Після цього Грибу стало зле в залі суду, йому викликали швидку допомогу.

Як повідомлялося, за версією російського слідства, з 27 березня до 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня.

Гриб був заарештований, раніше перебував у СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований до Ростовської області.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО