Супрун без попередження навідалася до лікарні Дніпра

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун пообіцяла відновити візити без попередження до медичних установ країни.

Про це вона в п'ятницю, 18 січня, повідомила на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Супрун зазначила, що під час таких візитів буде проводитися онлайн-трансляція.

«Повертаємося до традиції стримів із установ охорони здоров'я. Сьогодні в Дніпрі зайшли до поліклініки міської клінічної лікарні №9. Поспілкуємося з пацієнтами і лікарями. Чекайте нас у лікарнях вашого міста», - написала Супрун.

Вона також розмістила відео стріму відвідування лікарні. На підході до лікарні вона звернула увагу на неприбраний від снігу й льоду двір медичний заклад.

На вході Супрун у непримітном уодязі й з рюкзаком ніхто не впізнав, а потім до неї таки підійшов чоловік, лікар якого сильно запізнився на прийом. Житель Дніпра висловив все своє невдоволення медреформою й запевняв, що нічого в Супрун змінити не вийде. Чоловік кричав: «Геть із посади».

Потім Супрун поспілкувалася з іншими пацієнтами й дізналася, що їм довелося заплатити за плівку на рентген. Лікарі потім пояснили, що цю плівку люди купують в аптеці, а потім вже приходять на процедуру, яка є безкоштовною. Супрун розповіла, що вже наступного року або з літа лікарням виділятимуть ще гроші на плівки для рентгенів і на все необхідне для аналізів.

Раніше Катерина Амосова поскаржилася до Кабміну на дії Супрун.

Також нагадаємо, Супрун пояснила дію нових поправок до КК.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО