НАБУ призначило експертизу в справі Злочевського

Детективи Національного антикорупційного бюро призначили проведення судово-економічної експертизи у кримінальному провадженні, де фігурує колишній міністр екології Микола Злочевський.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Метою експертизи зазначено визначення можливого розміру збитків, завданих державному бюджету посадовими особами Міністерства природи при видачі спеціальних дозволів на користування надрами фірмам Злочевського, а саме: ТОВ «Парі», ТОВ «Еско-Північ», ТОВ «Перша українська газонафтова компанія», ТОВ «Алдеа-Україна», ЗАТ ВК «Укрнафтобуріння», ТОВ «Кримтопенергосервіс», ТОВ «Газойлінвест», ТОВ «Компанія Азов-ойл», ТОВ «Надрагаз» та ПАТ «Техноресурс».

Також детектив вказав, що в кримінальному провадженні був допитаний заявник-народний депутат Тетяна Чорновол. Однак, за його словами, НАБУ досі не виконало рішення суду, яким слідству обмежили процесуальний термін в 2 місяці для проведення слідчих дій та ухвалення рішення про припинення розслідування. У зв'язку з цим, детектив подав клопотання про роз'яснення рішення суду в частині ухвалення рішення про припинення розслідування, оскільки таке ще не виконано й є незрозумілим.

Детектив додав, що в справі Злочевського він може ухвалити рішення лише про закриття справи, оскільки ухвалення інших законних рішень на виконання постанови суду КПК не передбачено. Однак суд йому відмовив у роз'ясненні.

Нагадаємо, щодо Злочевського відновили розслідування. Пізніше, у САП прокоментували рішення суду про відновлення справи екс-міністра екології.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО