«Укрпошта» скасувала доплату за доставку посилок у села

АТ «Укрпошта» скасувала з 1 січня 2019 року доплату в 12 гривень за доставку в село в тарифі «Експрес».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу підприємства.

Крім того, з 1 січня посилки для тарифів «Експрес» та «Стандарт» матимуть єдиний розмір найбільшої сторони відправлення – до 70 см. До 31 грудня 2018 року для «Експреса» проміжний розмір складав 35 см, для «Стандарту» – 50 см.

При цьому в найдешевшій доставці «Укрпошти» «Стандарт» з початку року буде зменшена оціночна вартість із 1,2% (не менш ніж 3 грн) до 1% (не менш ніж 1 грн).

Нагадаємо, в державному бюджеті на 2019 рік передбачене відшкодування для АТ «Укрпошта» витрат на доставку пенсій. На відшкодування витрат АТ «Укрпошта» за надання послуг, пов'язаних із виплатою та доставкою пенсій і грошової допомоги населенню, виділяються 500 млн грн.

У грудні 2018 року «Укрпошта» досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році за рахунок 500 млн грн, виділених у держбюджеті на 2019 рік.

Також «Укрпошта» офіційно призупиняє з 17 грудня поточного року всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі. Крім того, буде проведена робота щодо працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників у разі їх звернення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО