Накопичувальна пенсійна система поки що не запрацює – Рева

Накопичувальна пенсійна система в Україні не запроваджуватиметься з 1 січня 2019 року, тому що зараз немає готового механізму реалізації цього.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час підсумкової прес-конференції в суботу, 22 грудня, пише «Слово і Діло».

«Офіційно, згідно із законом, вона не переноситься. Вона повиннамала б бути з 1 січня 2019 року. Але до сьогоднішнього дня цей законопроект не був внесений на розгляд Верховної Ради. Це було предметом розгляду під час останніх переговорів (із МВФ). І вони зараз поставили запитання: за цілий рік не розглянуто у Верховній Раді закон, і якщо ви зараз будете в авральному порядку його запроваджувати, це може розбалансувати вашу фінансову систему. А враховуючи, що у вас зараз вибори в 2019 році, ви можете собі уявити, як це буде весело. Тому було прийнято рішення, щоб поки що цей процес відкласти», - пояснив міністр.

За його словами, на підготовку до запровадження накопичувальної пенсійної системи в уряду було три місяці, але протягом цього періоду група нардепів внесла свій законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні. Щоб не вносити «сирий» альтернативний проект, Мінсоцполітики домовилося з нардепами внести в текст документу зміни ще до першого читання.

Нагадаємо, Пенсійний фонд вчасно завершив виплати за рік.

Також відзначимо, Порошенко схвалив підвищення пенсій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО