Порошенко схвалив підвищення пенсій

Читать на русском
Пенсії будуть підвищувати за рахунок заощаджених коштів за іншими програмами - зокрема, соцдопомоги і реформи держуправління.

Президент Петро Порошенко у вівторок, 11 грудня, підписав ухвалені Верховною Радою зміни до держбюджету України 2018 року, що передбачають збільшення витрат на виплату пенсій на 10,778 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

В Україні зросла мінімальна пенсіяПрожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 грудня 2018 року підвищено на 62 грн до 1497 гривень.

Підвищення витрат буде компенсоване економією за низкою інших програм, зокрема, скоротяться витрати щодо соціальної допомоги на 7,2 млрд грн, а також витрати на реформу держуправління на 1,208 млрд грн.

Крім збільшення витрат на виплату пенсій, закон передбачає підвищення витрат на доплати за роботу в зоні відчуження – на 227,4 млн грн, на продовження модернізації антарктичної станції пишет «Академік Вернадський» – на 27,6 млн грн.

Також закон передбачає збереження на рахунках місцевих бюджетів на кінець 2018 року невикористаних субвенцій із держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій і на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості.

Як повідомлялося, під час зустрічі з очільником «Укрпошти» Порошенко наказав забезпечити доставку пенсій, припинити звільнення листонош і зберегти відділення в сільській місцевості.

Після цього в «Укрпошті» заявили, що грошей на листонош вистачить на півроку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: