Визначили головний собор Православної церкви України

Голова Православної церкви України митрополит Епіфаній назвав Михайлівський Золотоверхий собор кафедральним собором Православної церкви України.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у неділю, 16 грудня, після літургії в Михайлівському соборі, повідомляє 112 Україна.

«Загалом ми прагнемо, щоб кафедральним собором єдиної Української православної церкви був храм Софії Київської, але ми розуміємо, наскільки дорогою нашому українському народові є ця пам'ятка, і що церква самостійно не зможе гідно піклуватися про неї. Тому там богослужіння проходитимуть у храмі Теплої Софії, а в самому храмі Святої Софії - тільки у дні великих християнських і українських свят. Чинним собором буде саме Михайлівський Золотоверхий собор», - зазначив він під час спілкування із журналістами.

Водночас митрополит Епіфаній зазначив, що патріарх Філарет, який зараз є почесним духовним наставником Української православної церкви, буде служити у Володимирському соборі.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна православна церква України. Її предстоятелем обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

У свою чергу, в РПЦ назвали Собор у Києві «канонічно нікчемним».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО