ЄС не запроваджуватиме нові санкції проти Росії – ЗМІ

На саміті Європейської ради в Брюсселі запропонують допомогу українським регіонам, що постраждали від ситуації в Азовському морі, але нові санкції проти Росії не запроваджуватимуть.

Про це повідомляє Euractiv, посилаючись на проект висновків саміту, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що дипломати сподіваються на продовження наявних санкцій, але не досягнуть консенсусу щодо збільшення тиску, до якого закликає низка країн.

Один із німецьких дипломатів підтвердив, що в ЄС відсутній консенсус щодо запровадження нових санкцій проти Росії за дії в Азовському морі.

Водночас ЄС готує пропозицію щодо фінансових та інших заходів, спрямованих на допомогу районам Східної України, які відчувають негативний ефект через те, що Росія заважає вільному судноплавству в Азовському морі.

«ЄС готовий вжити заходів щодо подальшого зміцнення своєї підтримки на користь постраждалих регіонів України», – йдеться у висновках.

Як повідомлялося, напередодні Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до посилення санкцій ЄС проти Росії через ситуацію на Азові.

Також ЗМІ повідомляли, що Європейська Рада на саміті 13-14 грудня в Брюсселі продовжить санкції проти РФ на шість місяців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО