Кабмін затвердив план заходів щодо воєнного стану

Уряд України на засіданні в середу, 12 грудня, затвердив план впровадження й забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в окремих областях.

Про це пише «Слово і Діло».

Ухваленим розпорядженням Кабмін визначив завдання міністерствам, іншим органам виконавчої влади, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, Управлінню держохорони та органам місцевого самоврядування щодо впровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, а також терміни їх виконання.

Серед термінових заходів вказані встановлення порядку використання захисних споруд цивільного захисту, уточнення розрахунків населення щодо укриття в таких спорудах, складу органів щодо евакуації, планів евакуації населення, матеріальних і культурних цінностей.

Нагадаємо, закон про воєнний стан набув чинності 28 листопада. Він затверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО