Президент підписав закон щодо договору про дружбу з Росією

Президент Петро Порошенко підписав закон України «Про припинення дії договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті глави держави.

За словами Порошенка, непродовження договору з Росією слід розглядати як частину стратегії «на остаточний розрив із колоніальним минулим і переорієнтацію на Європу».

«Інші складові цієї стратегії – це безвіз, Угода про асоціацію з ЄС, Томос про створення автокефальної незалежної української церкви, вихід з СНД, закріплення в Конституції курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу, створення потужної, патріотичної і професійної української армії, підтримка української мови, власної історії та зміцнення нашої національної ідентичності», – зазначив президент.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада схвалила припинення великого договору про дружбу з РФ. Народні депутати ухвалили припинити з 1 квітня 2019 року дію договору про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною та Росією.

Закон набуде чинності наступного дня після офіційної публікації.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що Україна не розриватиме дипломатичних відносин із Росією в зв'язку з нападом російських військових на українські судна поблизу Керченської протоки. Водночас, за його словами, найближчим часом буде припинена дія близько 40 двосторонніх договорів із Російською Федерацією.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО