САП просить перенести справу судді Коваленка до іншої області

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Верховний суд змінити посудній в кримінальному провадженні за обвинуваченням суддю Господарського суду Сумської області Олександра Коваленко за прикордонної областю.

Про це йдеться в клопотанні прокурора САП Романа Симківа, повідомляє «Слово і Дело».

У документі прокурор проситься скерувати обвинувальний акт щодо судді Коваленка із Зарічного районного суду міста Суми до Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області. Підставою для зміни підсудності є той факт, що Коваленко працює на посаді судді в Сумській області.

Своєю чергою одна із суддів колегії Верховного суду заявила самовідвід від розгляду клопотання прокурора САП Симківа. В обґрунтуванні заяви суддя Алла Макаровець вказала, що її участь у розгляді клопотання прокурора може викликати сумніви в його неупередженості. За її словами, обвинувачений Коваленко підтримує дружні відносини з главою Ковпаківського райсуду Сум Олегом Чорнобаєм і особисто знайомий із суддею Апеляційного суду Сумської області Володимиром Руновим, а вона Чорнобаю, який бере участь у конкурсі до Верховного суду, надала рекомендації, а із суддею Руновим працювала в одній судовій палаті Апеляційного суду Сумської області. Її самовідвід задовольнили.

Як відомо підготовче засідання в справі Коваленка призначили на 13 грудня в Зарічному райсуді Сум.

Як встановлено детективами НАБУ, суддя вимагав від місцевого бізнесмена неправомірну вигоду в сумі 26,6 тисячі доларів за «вирішення» земельного спору в господарській справі.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про хабар судді Коваленку. Також НАБУ просило обмежити ознайомлення зі справою для нього. Раніше детективи завершили розслідування справи про хабар Коваленку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО