Суд продовжив запобіжний захід екс-голові Госпсуду Сумської області

Читать на русском
Підозрюваному Антикорупційним бюро колишньому керівнику Госпсуду продовжили запобіжний захід.

Підозрюваному детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди колишньому голові Господарського суду Сумської області Олександру Коваленку продовжили дію чотирьох процесуальних обов'язків.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор просив суд продовжити дію процесуальних обов'язків Коваленка, оскільки той може переховуватися від органів досудового розслідування, знищити речові докази, незаконно впливати на свідків та інших фігурантів, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Своєю чергою підозрюваний і його захисник проти задоволення клопотання заперечували, стверджуючи про необґрунтованість підозри. Крім того, Коваленко вказав, що на виконання попередньої постанови суду в нього був вилучений паспорт громадянина України, який перебуває в детектива, й він позбавлений можливості наразі здійснювати будь-які дії, пов'язані з використанням паспорта громадянина України.

Вислухавши обидві сторони, суддя задовольнив клопотання частково. Так, на Коваленка поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; утримуватися від спілкування з фігурантами; повідомляти про зміну місця проживання та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про хабарі судді Госпсуду Сумської області.

Раніше суд наклав арешт на $5 тисяч Коваленка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: